Opdrachtgever
Restaurant MOZO is een knus traditioneel Marokkaans restaurant in Amsterdam-Zuid, de Pijp. Hun keuken is gebaseerd op de Noord-Marokkaanse keuken met ook Andalusische invloeden. Het interieur heeft typisch Marokkaanse bekleding met de traditionele banken (ook wel 'matarba' genoemd).
Restaurant MOZO is het leven in geblazen in het jaar 2013, dus het restaurant heeft al ervaring van bijna een decennium. De inspiratie voor het openen van Restaurant MOZO is begonnen in Amerika, Californië. Ze werden daar geïnspireerd door alle Marokkaanse tenten, dat er werd nagedacht over hoe we in Amsterdam zulke soorten restaurants missen. Zo gezegd, zo gedaan en MOZO was geboren.
Sanaa Tachikirt is directeur en mede-eigenaar, samen met de chef-kok van restaurant MOZO. Zij heeft Management, economie en recht gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij heeft bij meerdere bedrijven gewerkt als casemanager, onder andere bij Achmea, Arbodienst en Mcbasics. Zij heeft ook een opleiding gedaan om zich om te scholen tot Arbeidsdeskundige, verder is ze nog steeds werkende bij Mcbasics.</p>
